Integritate si Etica in Administratia Publica

In cadrul acestui curs se vor aborda teme precum integritatea si etica in activitatile curente si in relatia cu beneficiarii serviciilor publice.
Descriere: 

Cand ne referim la notiunea de „integritate” avem in vedere genul de virtute care cuprinde o serie de trasaturi morale ale unei persoane precum onestitatea, cinstea si probitatea. Desi nu se vorbeste despre ea foarte des in spatiul public, e de presupus ca integritatea se situeaza la baza tuturor actiunilor pe care le realizam in societate, indiferent ca suntem lideri sau persoane care indeplinesc diverse atributii la locul de munca.

Termenul „integritate” este de multe ori utilizat ca antonim al coruptiei, insa integritatea nu presupune doar lipsa coruptiei, ci atrage dupa sine imbunatatirea transparentei decizionale atunci cand discutam de actul administrativ al autoritatilor publice, pentru a nu crea suspiciunea ca interesul privat prevaleaza asupra interesului public.

Cursul este structurat pe 3 teme generale: integritatea-valoare morala fundamentala, integritatea proceselor de achizitii publice, aspecte etice legate de activitatea in sfera publica.

Informatii Curs

Durata: 
15 ore
Limba: 
Romana
Sesiuni cu profesor: 
03 Martie31 Decembrie
Profesor coordonator: 
Anca Crina
Nicolescu
Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI)
1 curs in platforma